Don Boskov center Celje

Romarski shod in sprejem relikvij

Relikvije bl. A. Grozdeta

Ob 13. obletnici župnije Bl. A. M. Slomška in pred praznikom Marije Pomočnice je bil pri nas romarski shod. Slovesnost je vodil novomeški škof Andrej Glavan, ki nam je ob tej priložnosti izročil v hrambo relikvije mladega mučenca Alojzija Grozdeta, ki je bil v naši župniji pred osmimi leti razglašen za blaženega.

Že pred začetkom procesije z Marijo Pomočnico smo molili rožni venec, ki so ga vodile birmanke. Domačemu pevskemu zboru se je pridružil tudi župnijski pevski zbor z Ljubečne. S petjem Marijinih litanij smo se po našem dvorišču in zunaj don Boskovega centra napotili v kapelo. Postulator g. Igor Luzar je podal škofu relikvije bl. Alojzija Grozdeta, ki jih je izročil župniku Tonetu. Slovesno smo jih prenesli na za to pripravljeno mesto pod novo Grozdetovo sliko, ki jo je za našo kapelo napravil akademski slikar Perko. Oboje je škof tudi blagoslovil, skupaj pa smo zmolili molitev za Grozdetovo kanonizacijo in zapeli pesem v čast temu mlademu pričevalcu.

Škof je v nagovoru spomnil, da ta dan praznuje fatimska Mati Božja, ki je pred sto leti preprostim pastirčkom naročila, naj kristjani molimo rožni venec za mir na svetu in spreobrnjenje grešnikov. Marija je naša Mati in Pomočnica kristjanov. V njo je posebej zaupal bl. Alojzij Grozde, ki je tudi vneto širil češčenje Marije in njenega brezmadežnega Srca. V času mučeništva je imel pri sebi podobice fatimske Marije. Naj nam bo odslej priprošnjik v mladinski pastorali in pri odkrivanju neprecenljivega daru svete evharistiji,

Po slovesnosti smo svoje veselo druženje nadaljevali pri agapah.

Morda vas zanima tudi