Don Boskov center Celje

Poletni oratorij 2019 v Don Boskovem centru Celje

ORATORIJ SMC CELJE 2019

 

Tudi v Celjski kotlini je bilo in bo še živahno. V Don Boskovem centru Celje pod vodstvom SMC-ja, je oratorij potekal v dveh tednih od 1. do 12. julija. Kar nekaj se nas je vsako jutro zbralo na prostranem dvorišču ob zastavi in himni. Prvi teden je bilo na oratoriju nekaj čez 80 otrok in 22 animatorjev. Drugi teden je bilo otrok nekaj čez 90 in 29 animatorjev. Pester sestav otrok (iz več kot 16 različnih župnij) in animatorjev (iz več kot 10 župnij) v dveh tednih nas je držal budne in polne pričakovanja kljub utrujenosti.

O pestrosti programa ne bomo izgubljali besed. Skupaj s Petrom Klepcem smo odkrivali moči, ki jih že nosimo v  sebi in tiste, ki si jih še moramo pridobiti – tudi z Božjo pomočjo. Obiskali so nas gasilci iz Lopate in nam popestrili vodne igre; prav tako osebje iz Zdravstvenega doma Celje, ki so nas učili oživljati človeka in spoznavati metodo AED. Za marsikoga je bila letošnja novost vožnja s CELEBUSOM; ali odkrivanje mestne okolice na Anskem vrhu in dober občutek z otroki in pesmijo polne cerkvice Sv. Miklavža. Seveda v nobenem tednu ni izostal bazen. V drugem tednu smo se odpravili v Olimje, kjer smo obiskali samostan in čokoladnico, polni sladke energije pa se nemudoma odpravili v Aqualuno. Preizkusili smo se tudi kako dobri smo na kolesih in koleščkih – za en popoldan se je vse dvorišče spremenilo v en sam poligon. Zelo smo veseli, da nas vsako leto tehnična ekipa razveseli, ko nam postavi molitveni kotiček, ki služi za umirjanje in molitev posameznikov ali skupin.

Animacijsko vlogo so dobro opravili animatorji pod vodstvom dveh voditeljev: Mitje in Anite. Prav vsak je lahko doživel izkušnjo vseživljenjskega učenja z napetostmi, razočaranji in lepimi, ter plemenitimi stvarmi tako v odnosih kot tudi v doživetjih.

Smo optimisti in navdušenci, saj se naš oratorij vsako leto širi, tisti »prestari« pa pogostokrat vprašajo za možnost vstopa v animatorske vrste in lahko rečemo tudi mi s Petrom Klepcem, da imamo moč tudi v prihodnje!

 

MŠF

Morda vas zanima tudi