Don Boskov center Celje

Obeležili smo 20 let programa PUM-O

PUM-o Slovenija praznuje 20 let delovanja in 25 let od prve, pilotne izvedbe. V Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana smo se 19.12.2019 srečali vsi, ki smo na kakršenkoli način povezani s PUMom.
Po nagovorih predstavnikov Andragoškega centra Slovenije in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, nam je spregovorila dr. Ana Krajnc, ki je sodelovala pri oblikovanju in utemeljitvi programa na samem začetku.
Poslušali smo osebno zgodbo bivšega pumovca, Mitje Kocjančiča, ki je nam je predstavil svoje izkušnje s Pumo Radovljica.
Premierno smo si ogledali nov dokumentarni film o PUM-u (oglejte si ga s klikom na povezavo): https://www.youtube.com/watch?v=N_g81wzASSs&feature=youtu.be
Dogodek smo zaključili s torto za 20. rojstni dan in prijetnim druženjem mentorjev, udeležencev, predstavnikov ministrstva in zavoda za zaposlovanje ter drugih sodelujočih v programu. Hvala mami PUM-O Nataliji Žalec ter njenim sodelavcem, na Andragoškem centru Slovenija, za res vrhunsko pripravljen dogodek.
Poleg programa Pum-o pa 20 let praznuje tudi naša preljuba mentorica Veronika. Hvala za ves vložen trud v to, da program teče kot podmazan. Hvaležni nismo samo tvoji sodelavci ampak tudi naši mladi, katerih številka je v teh 20 letih ogromna. Koliko rešenih stisk, toplih objemov, prijaznih besed, najdenih služb, vpisov v šolo….Naj bo pogled nazaj, motivacija za naslednjih 20!

Morda vas zanima tudi